Alle categoriëen

Informatie

Standaard enveloppen

Afmeting

 • C5/6

  229 x 114 mm
 • C6

  162 x 114 mm
 • C5

  229 x 162 mm
 • C22

  220 x 220 mm
 • C4

  229 x 324 mm

Papier

Bedrukking

Sluiting

Venster

Prijzen en oplages

Ergens anders goedkoper? Meld het hier!

Veelgestelde vragen!

Wat is het beste formaat?

Enveloppen en zakenveloppen zijn bij ons verkrijgbaar in de B- en C-serie en in het formaat Q4+. In de praktijk worden enveloppen in het C-formaat het vaakst gebruikt. Voor zakenbrieven zijn enveloppen in het formaat DIN-lang (C-serie) dé klassieker.

Wenskaarten of uitnodigingen in A5-formaat worden daarentegen het vaakst verzonden in C6-enveloppen. Voor documenten, waardepapieren en andere belangrijke brieven worden in de regel enveloppen in C4- of B4-formaat gebruikt, omdat de A4-brieven niet mogen worden gevouwen, maar in z'n geheel in de envelop kunnen worden gestoken.

Tip: U kunt in de extra opties individueel vastleggen of het venster bij uw enveloppen of zakenveloppen links of rechts moet zitten of dat u helemaal geen venster wilt hebben.

Zijn er richtlijnen voor bedrukking?

Bij de vormgeving van enveloppen dient u de ruimte voor de plakstrook en voor het venster vrij te houden, en tevens omlopend 2 mm snijmarge toe te voegen. Meer richtlijnen vindt u op de productpagina. Daar zijn ook gratis designtemplates voor uw enveloppen te vinden.

Welke enveloppe is het beste voor mailingacties?

Onze enveloppen zijn ook zeer geschikt voor mailingacties. Ons advies voor inhoud die reclame bevat, algemene klantinformatie en andere begeleidende brieven: machinaal verwerkbare C5-enveloppen (22,9 mm x 16,2 mm) of machinaal verwerkbare C6/5-enveloppen (22,9 mm x 11,4 mm) met venster links. Laat de enveloppen bedrukken met een speciale kleur en voorzie uw mailings van een individuele touch. Plaats uw logo bijvoorbeeld rechts naast het venster of op de achterkant van de envelop. Al onze enveloppen zijn dubbelzijde aflopend bedrukt!

Wat moet er op een envelop worden gedrukt?

U kunt een envelop ook gebruiken als klein reclameoppervlak en er uw naam, claim en/of logo op laten drukken. Zo valt uw zaak of mailing al bij de eerste blik in de brievenbus op.

Worden enveloppen ook dubbelzijdig bedrukt?

Wij bedrukken de voor- en achterkant van de enveloppen voor dezelfde prijs. Dit komt omdat wij het papier eerst plano bedrukken en pas daarna naar een enveloppe afwerken, zo kunnen wij uw enveloppe mooi aflopend bedrukken! De all-over binnendruk is grijs.